Malzemeler

  • 600 gram bamya
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet büyük boy domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  •  1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 küp kesme şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Nasıl Yapılır?

  • Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Bir bıçak yardımıyla bamyaların baş kısımlarını çok derine inmeden temizleyin. Ayıkladığınız bamyaları iyice yıkayın.
  • Orta boy bir tencerenin içerisine zeytinyağı, salça ve soğanları alın. Soğanlar hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Karıştırıp, kapağını kapatın.
  • Domatesler hafif erimeye başladığında bamyalarınızı ilave edin. Yavaşça karıştırın, tuz, limon suyu ve şekeri ekleyin.
  • Malzemelerin üzerine son olarak su ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Piştikten sonra sıcak ya da soğuk bir biçimde servis edin. Afiyet olsun.