Malzemeler
- 600 gram bamya
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet büyük boy domates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 küp kesme şeker
- 1,5 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Bir bıçak yardımıyla bamyaların baş kısımlarını çok derine inmeden temizleyin. Ayıkladığınız bamyaları iyice yıkayın.
- Orta boy bir tencerenin içerisine zeytinyağı, salça ve soğanları alın. Soğanlar hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Karıştırıp, kapağını kapatın.
- Domatesler hafif erimeye başladığında bamyalarınızı ilave edin. Yavaşça karıştırın, tuz, limon suyu ve şekeri ekleyin.
- Malzemelerin üzerine son olarak su ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra sıcak ya da soğuk bir biçimde servis edin. Afiyet olsun.