Malzemeler

  • 3 adet tavuk bonfile
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 adet fasulye
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı beyaz biber

Pişirme Önerisi

Tavukları ekledikten sonran ocağın altını kesinlikle kısmayın ki tavuklar suyunu salmasın. Hem sebzeleri hem tavukları yüksek ateşte hızlı hızlı soteleyin.

Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri kaynar haldeki tuzlu suya atıp 3 dakika boyunca haşlayın ve çıkarıp soğuk suya atın.
  • Soğanı yemeklik, sarımsakları minik minik, biberleri ve tavukları jülyen doğrayın.
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın ve soğanları ekleyin. Soğanları yakmadan 2-3 dakika kadar soteleyin.
  • Doğranmış sarımsakları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  • Soğan ve sarımsaklar iyice yumuşayınca suyunu iyice süzdüğünüz fasulyeleri ve biberleri de ekleyin.
  • Biberler de hafif yumuşayınca kalan yağı ve tavukları da ve hızlı hızlı soteleyin. Bu soteleme parçaların büüyklüğüne göre 7-8 dakika kadar sürmeli.
  •  Ocaktan almadan 2 dakika önce soya sosu ve baharatları da ekleyip 2 dakika daha soteleyin.