Malzemeler
- 3 adet tavuk bonfile
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 5-6 adet fasulye
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı beyaz biber
Pişirme Önerisi
Tavukları ekledikten sonran ocağın altını kesinlikle kısmayın ki tavuklar suyunu salmasın. Hem sebzeleri hem tavukları yüksek ateşte hızlı hızlı soteleyin.
Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri kaynar haldeki tuzlu suya atıp 3 dakika boyunca haşlayın ve çıkarıp soğuk suya atın.
- Soğanı yemeklik, sarımsakları minik minik, biberleri ve tavukları jülyen doğrayın.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın ve soğanları ekleyin. Soğanları yakmadan 2-3 dakika kadar soteleyin.
- Doğranmış sarımsakları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Soğan ve sarımsaklar iyice yumuşayınca suyunu iyice süzdüğünüz fasulyeleri ve biberleri de ekleyin.
- Biberler de hafif yumuşayınca kalan yağı ve tavukları da ve hızlı hızlı soteleyin. Bu soteleme parçaların büüyklüğüne göre 7-8 dakika kadar sürmeli.
- Ocaktan almadan 2 dakika önce soya sosu ve baharatları da ekleyip 2 dakika daha soteleyin.